Kiemelt hírek

Sanhszi tartománnyal fejleszti gazdasági kapcsolatait Magyarország

Sanhszi tartománnyal fejleszti gazdasági kapcsolatait Magyarország

Gion Gábor, pénzügyekért felelős államtitkár Lo Csing-jünnel, a kínai Sanhszi tartomány gazdasági kapcsolatokért felelős tanácsosával egyeztetett, majd közölte: Magyarország nyitott a kétoldalú kereskedelmi és befektetési kapcsolatok fejlesztésére Sanhszi tartománnyal.

Az államtitkár közleménye szerint hangsúlyozta: Magyarország aktív résztvevője az "Egy övezet, egy út kezdeményezésnek", és szeretnénk elérni, hogy Magyarország  központi szerepet töltsön be az Új Selyemút nyugati végén. 

 

Sanhszi tartománnyal fejleszti gazdasági kapcsolatait Magyarország

Magyarország a kínai befektetések fő célpontja, a kínai beruházások összege a 4,2 milliárd dollárt

 

Az államtitkár ismertette: a Magyarországon működő legnagyobb kínai vállalatok jelenleg több mint tízezer embert alkalmaznak. Kiemelte, hogy a magyar kormány 79 stratégiai partnere között 7 kínai vállalat van. Gion Gábor kiemelte: a magyar kormány nagy hangsúlyt fektet a kétoldalú politikai, gazdasági, kereskedelmi és pénzügyi kapcsolatok erősítésére. Jelezte, hogy Magyarország nagy jelentőséget tulajdonít a Budapest-Belgrád vasútvonal fejlesztésének is. Üdvözölte, hogy a közép-kelet-európai régióban Magyarország a kínai befektetések fő célpontja, és a kínai beruházások összege az országban elérte a 4,2 milliárd dollárt.

 

MTI/T.D.