Kiemelt hírek

Stratégiai érdek a jó együttműködés a Huawei-jel

Stratégiai érdek a jó együttműködés a Huawei-jel

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerint Magyarországnak nemzetgazdasági és stratégiai érdeke a jó együttműködés folytatása a Huawei kínai távközlési óriásvállalattal.

A tárcavezető a kínai fővárosban zajló Egy övezet, egy út kezdeményezés második nemzetközi fóruma alkalmával több kétoldalú megbeszélést is folytatott, mások mellett James Livel, a Huawei Technologies európai régiójának elnökével, valamint William Wuval, a magyar leányvállalat vezetőjével. A találkozón világossá tette a Huawei vezetőinek, hogy Magyarországon egyetlen vállalatot sem érhet hátrány a nemzetisége miatt. Szijjártó Péter kifejtette: a magyar gazdaság dimenzióváltásban van, ami egybeesik a világgazdaság elemi erejű megújulásával, amikor is a digitális megoldások és az 5G-technológia a gazdasági-üzleti siker alapvető feltételei lesznek.

 

Stratégiai érdek a jó együttműködés a Huawei-jel

Magyarország alapvető érdeke, hogy a digitális megoldásokban, az 5G-hálózatok kialakításában az élen járjon


Az olyan országoknak - folytatta -, mint Magyarország, amely kicsi és rendkívül nyitott a gazdasága, alapvető érdeke, hogy a digitális megoldásokban, az 5G-hálózatok kialakításában megelőzze a vetélytársait. Ezért a miniszter kiemelten fontosnak nevezte, hogy az 5G-infrastruktúra kiépítésében Magyarország élen járjon, ezért is van nagy jelentősége a Huawei-jel évekkel ezelőtt megkötött stratégiai együttműködési megállapodásnak, és hogy a Vodafone és a Deutsche Telekom Magyarországon a Huawei-jel működik együtt. Szijjártó Péter Pekingben tárgyalt még a China Ocean and Aviation Group Co. Ltd. és a Hainan Airlines vezetőivel is.