Kiemelt hírek

Tárgyaltak a kínai-magyar légi kapcsolatokról

Tárgyaltak a kínai-magyar légi kapcsolatokról

A Budapest Airport és a kínai légitársaságok, logisztikai cégek vezetőinek kétoldalú találkozóin szó volt Budapest és Magyarország kelet-európai regionális kereskedelmi elosztó központ szerepéről, valamint személyszállító és cargo-járatok elindításának a lehetőségeiről.

Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója a sanghaji fórummal egyedidőben rendezett Air Cargo China kiállítás megnyitóján elmondta, hogy a budapesti repülőtér számos előnyt kínál a kínai és nemzetközi logisztikai cégeknek egyaránt, tekintettel az e-kereskedelemből származó, vagyis az online rendelt termékek piaca terén. Hozzátette, hogy idén nagyszabású logisztikai beruházást indítanak Cargo City néven, amelyet a partnerek egy év múlva használhatnak.

 

Tárgyaltak a kínai-magyar légi kapcsolatokról

Hiánypótlóvá vált a légi összeköttetés a kelet- és dél-kínai, valamint délkelet-ázsiai térségbe

 

Bolla Szilárd, Magyarország sanghaji főkonzulja a fórumon elmondta, hogy az elmúlt években a kínai gazdasági és politikai döntéshozók is kiemelt figyelmet fordítottak a közép-kelet európai régióra, így fontos, hogy ezt a kitüntetett figyelmet Magyarország a lehető legjobb módon használja ki saját külgazdasági céljainak eléréséhez. Jelenleg Budapest nem rendelkezik közvetlen légi összeköttetéssel a kelet- és dél-kínai, valamint délkelet-ázsiai térségbe, így mostanra már hiánypótlóvá vált a járat beindítása - közölte a Budapest Airport.

 

MTI/T.D.