Kiemelt hírek

Tovább bővül a magyar kivitel Kínába

Tovább bővül a magyar kivitel Kínába

Magyar Levente, gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkár a hongkongi Ten Pao beruházását bejelentő sajtótájékoztatón kijelentette, hogy jelentős mértékben járulnak hozzá Magyarország gazdasági sikereihez a kínai vállalatok. Miskolcon 4,5 milliárd forintból épül fel új üzem.

Kiemelte, hogy a Kínába irányuló magyar kivitel várhatóan tovább bővül és nőhet a hozzáadott érték aránya a termékekben. 2010-hez képest a többszörösére bővült a kínai jelenlét Magyarországon, tavaly a kínai működőtőke értéke elérte a 4 milliárd dollárt és 50 százalékkal több magyar cég exportált az ázsiai országba. Továbbá az idei év első felében 36 százalékkal nőtt éves összevetésben a magyar kivitel, 2010-hez képest pedig megduplázódott. Magyar Levente hangsúlyozta, hogy a kivitel összértéke idén elérheti a 100 milliárd eurót.

 

Tovább bővül a magyar kivitel Kínába

2010-hez képest meduplázódott a magyar kivitel Kínába

 

Az új miskolci üzem 300 embert foglalkoztat majd, és egyesíti a digitalizációt, az energiahatékonyságot, a mesterséges intelligenciát, valamint az okos megoldásokat. A beruházás erősíti a borsodi megyeszékhely jelentőségét, valamint erősíti napjaink húzóágazatát, az ipari termelést. Csöbör Katalin, a térség országgyűlési képviselője elmondta, hogy a befektetőbarát környezeten túl a politikai szándék is arra irányul, hogy az ipari termelés legyen Magyarország húzóágazata.

 

A kínai vállalatok jelentősen hozzájárulnak Magyarország gazdasági sikereihez

A Ten Pao új miskolci üzeme 300 embert foglalkoztat majd, és egyesíti a digitalizációt, az energiahatékonyságot, a mesterséges intelligenciát, valamint az okos megoldásokat

 

Jang Ping-ping, a Ten Pao elnöke a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a miskolci üzemben elektromos töltőállomásokat, nyomtatott áramköröket, automata kapcsolókat állítanak elő. A helyszín kiválasztását a két ország közötti jó kapcsolatokkal, a magyar kormány és a miskolci önkormányzat által biztosított kedvezményekkel indokolta és kiemelte, hogy a gyár építése a cég nemzetközivé válásának fontos állomása azt követően, hogy 2015-ben bevezették a hongkongi tőzsdére. A Ten Pao vezetője szerint a beruházásnak köszönhetően új befektetők is megjelenhetnek a térségben.

 

MTI/T.D.