Kiemelt hírek

Tovább emelkedtek a járműeladások Kínában

Tovább emelkedtek a járműeladások Kínában

A napokban a személyautó-eladások megtorpanásáról tett közzé jelentést a kínai Személyautó-gyártók Szövetsége, viszont ezzel szemben a kínai autógyártók szövetsége szerint áprilisban tovább folytatódott az autók értékesítésének emelkedése. Tavaly tavasszal a járvány miatt visszaesés volt tapasztalható, de immáron 13. hónapja nőtt az eladott autók száma.

Idén áprilisban 2 millió 250 ezer Ft gépjárművet adtak el, ami 8,6 % emelkedés az előző év azonos időszakához mérten, amikor a járvány miatt szigorú korlátozások voltak érvényben- jelentette be a CAAM (China Association of Automobile Manufacturers), a kínai autógyártók szövetsége.

Áprilisban 180 %-kal, 206 ezerre nőtt az eladások száma, az alternatív meghajtású NEV (new energx vehicles) kategóriában. Ez a kategória foglalja magába a teljes elektromos hajtás mellett az összes, fosszilis energiahordozókhoz képest alternatív hajtáslánccal rendelkező plug-in hibrid és hidrogén üzemanyagcellás járműveket is.

A CPCA (másik autóipari szervezet Kínában) beszámolója alapján Kínában 25,845 Tesla autók adtak el, ami 27 %-kal kevesebb, mint márciusban.

 

BG

Forrás: Autopro