Kína - Testvérvárosok

A Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat szorosabbra fűzte kapcsolatát Hubei Tartománnyal

A Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat szorosabbra fűzte kapcsolatát Hubei Tartománnyal

A Kínai Népköztársaság Hubei Tartománya és a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat vezetői egy évvel ezelőtt látták el kézjegyükkel a két fél együttműködését előkészítő, megalapozó szándéknyilatkozatot. Most ezt erősítették meg.

Németh Zoltán, a megyei közgyűlés elnöke és Wang Guosheng, Hubei Tartomány kormányzója

Győrött, a Zsinagógában tartott rendezvényen Németh Zoltán, a megyei közgyűlés elnöke és Wang Guosheng, Hubei Tartomány kormányzója látta el kézjegyével a megállapodást.  Megtisztelte jelenlétével a rendezvényt Wang Hongliang, a Kínai Népköztársaság Budapesti Nagykövetségének kereskedelmi tanácsosa is.

A Kínai Népköztársaság Hubei Tartománya és a magyar Győr-Moson-Sopron megye - a Kína és Magyarország közötti diplomáciai kapcsolatokban közzétett elvek alapján a dokumentumban kinyilvánítják baráti kapcsolatuk létrehozását.

Felek megállapodnak, hogy az egyenlőség, a kölcsönös előnyök és az Egyesült Nemzetek Szövetségével aláírt megállapodás elve alapján a felek rendszeres kölcsönös látogatási mechanizmust alakítanak ki, közösen előmozdítják a két terület lakosainak baráti, gazdasági és kereskedelmi kapcsolatait, aktív tapasztalatcserét és együttműködést folytatnak a tudomány és technológia, a kultúra, az egészségügy, az oktatás és a szociális tevékenység tekintetében.

-csa-