Kína - Testvérvárosok

A kínai Csiangszu tartomány és Zala megye együttműködése

A kínai Csiangszu tartomány és Zala megye együttműködése
A Zala-megye képviselői mellett a sanghaji magyar főkonzult, Kuti Lászlót és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének elnöki főtanácsadóját, Lőrincze Pétert is magában foglaló 9 tagú magyar delegáció tagjai Nancsingban, Vuhsziban és Sanghajban folytattak megbeszéléseket.
2012. augusztusában Magyarországon írt alá együttműködési szándéknyilatkozatot a Zala Megyei Közgyűlés elnöke, Manninger Jenő és a 80 millió lakosú kínai Jiangsu Tartomány főtanácsadója, Shi Taifeng.

2012.augusztusában Magyarországpn írt alá együttműködési szándéknyilatkozatot a Zala Megyei Közgyűlés elnöke, Manninger Jenő és a 80 millió lakosú kínai Jiangsu Tartomány főtanácsadója, Shi Taifeng.

 

Együttműködést kötött a Zala Megyei Közgyűlés elnöke, Manninger Jenő és a 80 millió lakosú kínai Jiangsu Tartomány főtanácsadója, Shi TaifengA Zala Megyei Önkormányzat és a Csiangszu (Jiangsu) Tartományi Népi Kormányzat 2013. januárjában a két fél közti baráti kapcsolatokról és üzleti, mezőgazdasági és turisztikai együttműködésről írt alá megállapodást. Erről Manninger Jenő, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke tájékoztatta az MTI-t.

A mezőgazdasági ágazatban megvalósítandó együttműködésért magyar részről a keszthelyi székhelyű Pannon Egyetem Georgikon Kara, kínai részről többek között Csiangszu tartomány Mezőgazdaságtudományi Akadémiája felel majd.


Jiangsu

A kínai Csiangszu tartomány kötött együttműködési megállapodást Zala megyével

 

 


A turisztikai kapcsolatok bővítését Csiangszu Turisztikai Hivatala és a Zala Megyei Önkormányzati Hivatala segíti majd, ez a két fél közötti csereforgalmat, az idegenforgalmi szövetségek és vállalatok közötti együttműködést jelenti, kiemelt hangsúlyt helyezve a termálfürdőkre, a kikapcsolódásra és az egészségügyi rekreációra.

Az üzleti együttműködés fokozását a Nemzetközi Kereskedelmet Segítő Kínai Tanács (CCPIT) csiangszui altanácsa, valamint a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) Zala megyei szervezete segíti. Egyik első eredményként zalai cégek meghívást kaptak a tartományban májusban megrendezendő kínai nemzetközi import expón való részvételre.


MTI/MCOnet