Kína - Testvérvárosok

A kínai Shanxi Tartomány mellett most Henannal is megállapodást kötött Jász-Nagykun-Szolnok megye

A kínai Shanxi Tartomány mellett most Henannal is megállapodást kötött Jász-Nagykun-Szolnok megye

2012.március 22-én barátsági testvér megállapodást írt alá a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat és a kínai Henan Tartomány képviselője Szolnokon, a Megyeháza épületében.

A 2011. szeptemberében tett magyarországi előkészítő látogatást követően végre sor kerülhetett a szerződés megkötésére, amelyet  Borbás Zsolt, a megyei közgyűlés alelnöke, valamint Wang Wenchao, Henan Tartomány Népi Kongresszusa Állandó Bizottságának alelnöke  látott el kézjegyével. Az aláíráson részt vett Rentzné Dr. Bezdán Edit, megyei főjegyző asszony és Szabó István, Szolnok város alpolgármestere.

Az aláírásra érkezett 6 fős kínai delegációt a megyei önkormányzat vezetői mellett Szolnok város vezetői is fogadták.

 Wang Wenchao, Henan Tartomány Népi Kongresszusa Állandó Bizottságának alelnöke, Borbás Zsolt, a megyei közgyűlés alelnöke,

Borbás Zsolt, a megyei közgyűlés alelnöke, valamint Wang Wenchao, Henan Tartomány Népi Kongresszusa Állandó Bizottságának alelnöke a megállapodás aláírásánál


A két fél az együttműködési megállapodásban rögzíti, hogy „az egyenlőség és kölcsönös érdekek elve alapján a csere és együttműködés különböző formáit dolgozzák ki a gazdaság, a kereskedelem, a tudomány és technológia, a kultúra, az oktatás, a sport, az egészségügy, a személyes kapcsolatok területén és egyéb más területeken a közös jólét és fejlődés érdekében.”

henan

A kínai Shanxi Tartomány mellett most Henannal is megállapodást kötött Jász-Nagykun-Szolnok megye

Jász-Nagykun-Szolnok megyének nem ez az első kapcsolata Kínával. Amellett, hogy Szolnok terstvérvárosa a Henanban található Sanmenxia, 2009-ben Fejér Andor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke és Shen Lianbin, a kínai Shanxi Tartomány Népi Kormányzata alelnöke együttműködési megállapodást írt alá.


Forrás: www.jnszm.hu

-kt-