Kína - Testvérvárosok

Hubei Tartományba látogatott az ötfős Győr-Moson-Sopron megyei delegáció

Hubei Tartományba látogatott az ötfős Győr-Moson-Sopron megyei delegáció

Hubei Tartomány és Győr-Moson-Sopron megye közötti együttműködés a kínai fél kezdeményezésére indult el, hivatalos formában a tavalyi év őszén. Most a kapcsolat erősítése érdekében újabb találkozóra került sor.

Dr. Szakács Imre, Győr-Moson-Sopron megye, Hubei Tartomány
2014. júniusában a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat 5 fős – dr. Szakács Imre, megyei közgyűlési elnök vezette – delegációja tett látogatást Kínában, azon belül Hubei Tartományban, annak fővárosában, Wuhanban és a tartomány további két jelentős városban, Yichangban és Enshiben is.


Hubei Tartomány és Győr-Moson-Sopron megye között ugyan jelentős eltérés mutatkozik - a lakosságszám, területnagyság, gazdasági mutatók – tekintetében, ennek ellenére a távol-keleti partner szorgalmazza az együttműködés kibővítését, különösen gazdasági, tudományos, oktatási-képzési, egészségügyi, kulturális téren, illetve az idegenforgalom területén.
Kína, Hubei, Győr-Moson-Sopron megye

Dr. Szakács Imre a látogatással kapcsolatban elmondta: a kölcsönös érdekeken alapuló együttműködés szorosabbra fűzésén dolgozunk, ezzel is kapcsolódva a magyar kormány által meghirdetett „keleti nyitás” politikájához, a kínai partnerség kiépítéséhez.


„Köszönjük, hogy láthattuk ősi kultúrájukat, ugyanakkor rácsodálkozhattunk a XXI. századi technológiát képviselő nagyszabású fejlesztésekre is. De azt is tudjuk, hogy sem egyik, sem másik nem működne a megfontolt vezetői döntések nélkül” – mondta el Szakács Imre, majd hozzátette: a látogatás végén mindkét fél eredményesnek ítélte a találkozást.

 

 

-kt-