Kína - Testvérvárosok

Sopron és Yichang szándéknyilatkozatot írt alá

Sopron és Yichang szándéknyilatkozatot írt alá

A közelmúltban szándéknyilatkozatot írt alá dr. Fodor Tamás Sopron, valamint Ma Xuming a kínai Yichang polgármestere a két város jövőbeli együttműködésével kapcsolatban  a soproni Városházán. Dr. Fodor Tamás polgármester nyilatkozott a Kína Online-nak.

- Pontosan mit tartalmaz ez a nyilatkozat?
- Sopron és Yichang kifejezi szándékát, hogy kapcsolatot létesít a két fél közötti megértés, baráti kapcsolatok megerősítése és a baráti együttműködés fejlesztése érdekében, baráti egyeztetések után, az alábbiak szerint:

A két fél támogatja az együttműködés és a csere minden formáját az egyenlőség és a viszonosság elve alapján, a kultúra, a turizmus, az oktatás, az egészségügy, a gazdaság és a személyes találkozók területén a közös jólét és fejlődés érdekében.

 

Sopron,  Yichang , Kína, együttműködés

A kínai Yichang városából érkezett delegáció SopronbaTovábbá a két fél rendszeres kapcsolatot tart a vezetők és az érintett szervezetek között mindkét oldalon a közös érdekű programokkal kapcsolatos konzultáció érdekében.

- Mikor és hol kerülhet sor a testvérvárosi szerződés aláírására?
- Erről a kérdésről korai még beszélni. A két fél jelenleg a szándékot rögzítette nyilatkozat formájában, a továbblépésről, így a testvérvárosi szerződés megkötéséről is tovább egyeztetnek majd.

 

dr. Fodor Tamás Sopron, valamint Ma Xuming a kínai Yichang polgármestere

Szándéknyilatkozatot írt alá dr. Fodor Tamás Sopron, valamint Ma Xuming a kínai Yichang polgármestere

 


- Miben tudna Ön szerint Sopron és a kínai Yichang a közeljövőben, illetve hosszabb távon együttműködni?
- A szándéknyilatkozat aláírásával várhatóan mindkét fél számára kölcsönös előnyökkel járó, a nemzetközi kapcsolatok fejlődésén alapuló együttműködés veheti kezdetét.


A szándéknyilatkozat felsorolja azokat a területeket, amelyeken a települések keresik az együttműködést, de természetesen mindkét fél rugalmas, így a megbeszélések során ez változhat, bővülhet.MCOnet-KT

Fotók: sopron.hu