Rövid hírek

A kínai gyógyászat tökéletesen beépíthető a nyugati medicinába

A kínai gyógyászat tökéletesen beépíthető a nyugati medicinába

Ezt Dr. Hegyi Gabriella, a Magyar Akupunktúrás Orvosok Társaságának elnöke hangsúlyozta az I. Magyar-Kínai (ÚJ) Befektetői, Egészségügyi és Életmód Konferencia után adott interjújában.

Mind a két fajta orvoslásnak ismerjük az értékeit és a határait, tudjuk, mikor melyiket lehet alkalmazni - tette hozzá. Valamikor a kínai orvoslás nem volt sikk Magyarországon, ám a nyolcvanas évek tiltott kategóriájából a tűrt majd mára a kifejezetten támogatott kategóriába került - mondta a Pécsi Tudományegyetem professzora.
Dr. Hegyi Gabriella Kínába nyúló családi kapcsolatairól is ejtett néhány kedves szót, ezzel is alátámasztva a konferencián szintén beszédet tartó Szabó Istvánt, Pest Megye Közgyűlésének elnökét, aki az üzleti kapcsolatok humán oldalának jelentőségére hívta fel a figyelmet a magyar-kínai konferencián.


Dr. Hegyi Gabriella, a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Dietetikai és Komplementer Medicina tanszék professzora, a Pécsi Konfuciusz Intézet alapítója, a Magyar Akupunktúrás Orvosok Társaságának elnöke 2015. november 30-án nyilatkozott az MCOnet-nek


MCOnet