Rövid hírek

A kínai preventív gyógyítás hazánkban szerencsésen találkozhat gyógyvizeinkkel

A kínai preventív gyógyítás hazánkban szerencsésen találkozhat gyógyvizeinkkel

A ChinaCham elnöksége 2014-ben két tagozatot hozott létre, hogy hatékonyabban tudja képviselni a kínai-magyar gazdasági együttműködést -  mondta Pető Ernő, a ChinaCham, Magyar-Kínai gazdasági kamara elnöke a magyar-kínai befektetési fórum után adott interjújában. Az egészségügyi tagozat tehát megtartotta az első befektetői konferenciáját, amely szép számú résztvevővel, színvonalas előadásokkal, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyért felelős vezetőjének jelenlétében zajlott.

Úgy gondolom - mondta Pető Ernő -, hogy még messze nem használtuk ki azokat a lehetőséget, melyek az egészségügyi területen való együttműködésben rejlik. A tradicionális kínai orvoslás a megelőzésen alapul. A szintén jelen lévő turisztikai helyettes államtitkár jelezte, hogy a kínai beutazók száma idén a vártnál is magasabb mértékben nőtt, egyúttal kiemelte gyógyvizeinket. A kínai orvoslást ezzel a magyar specialitással ötvözni kiváló lehetőség lehet. Úgy gondolom, már nem egészségturizmusról, hanem egészségiparról kell beszélnünk - szögezte le Pető Ernő, a ChinaCham, Magyar-Kínai gazdasági kamara elnöke, aki reményének adott hangot, hogy a következő ilyen konferencián már konkrét projektekről lehet beszélni.


Pető Ernő, a ChinaCham, Magyar-Kínai gazdasági kamara elnöke nyilatkozik az I. Magyar-Kínai (ÚJ) Befektetői, Egészségügyi és Életmód Konferencia után


MCOnet