Rövid hírek

A kínai vakcinákról tett bejelentést a WHO

A kínai vakcinákról tett bejelentést a WHO

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által megkövetelt kritériumainak megfelelhetnek a kínai Sinopharm és Sinovac gyógyszergyár által benyújtott dokumentumok, melyek a Covid 19 elleni vakcinák hatásosságáról tanúskodnak.

A WHO Stratégiai Tanácsadó Szakértő Csoportjának (SAGE) megbeszéléséről készült összefoglaló alapján a szakértők szerint a kínai vakcinák biztonságosak és hatásosak a Covid 19-el szembeni tüneteket produkáló betegek vonatkozásában. Rámutattak azonban arra, hogy további adatokra van szükség az idősek és más betegségekben is szenvedő személyekre való hatással kapcsolatban.

A testület abban bízik, hogy április végére elkészülhetnek a védőoltással kapcsolatban az ajánlások. A gyártó cégeknek kérelmezniük kell a vakcinák felvételét az egészségügyi ENSZ- szervezet sürgősségi alkalmazásra javasolt védőoltások listájára.

A bevezetést követően további kutatások kellenek a két rétegre gyakorolt hatásosságáról és a biztonságosságáról is.

Már 27 országban alkalmazzák a Sinopharm-vakcinát a világon. Nemrég bejelentették, hogy vizsgálják szükséges-e harmadik emlékeztető oltás a magasabb fokú védettség eléréséhez.

 

BG

Forrás: Napi.hu