Rövid hírek

Az okostelefonok mellett autókat is gyárt a Huawei

Az okostelefonok mellett autókat is gyárt a Huawei

Lerántotta a leplet a Huawei első elektromos autójáról, melyet a Cyrussal közösen gyártanak és a Seres márkanevet kapta. Jelenleg a Sanghaji Autókiállításon kiállított modell hamarosan a Huawei üzleteiben is megjelenik.

Az Audi Q5 adataira erősen emlékeztető értékei vannak az SF5-nek: 4700 mm hosszú, 1930 mm széles és 1625 mm magas, tengelytávolsága 2875 mm. A kinézete nem annyira látványos, de a hűtőrácsot szegélyező LED-es nappali fényekkel különleges benyomást nyújt. Az autó karosszériája áramvonalas, az ajtókilincsek pedig süllyesztettek.

Az utastérben a kétküllős kormánykerék mögött egy digitális műszeregységet építettek be. A kíváncsi szemeknek feltűnhet még a fából készült díszítések, a felületek fémes borítása és a forgókapcsoló is. Az első üléseket a fűthetőség és szellőztethetőség mellett, masszázsfunkciókkal látták el.

A crossover csúcstechnológiás infotainment rendszert is kapott, mely pillanatok alatt képes kapcsolatot teremteni az okostelefonokkal. A hangfelismerő rendszer mellett 11 hangszórós és két mélynyomóval ellátott audiorendszert is beépítettek. Az autóba a mérnökök hangtompító anyagot építettek, az első üvege pedig dupla rétegű.

Nem sok részlet derült még ki, de úgy tűnik, hogy az új modell 1,5 literes, generátorként is funkcionáló négyhengeres motorral rendelkezik. A generátor két villanymotort lát el energiával, melyeknek együttes teljesítménye 543 lóerő és 605 NM forgatónyomaték. Az SF5 emiatt 4,7 másodperc alatt gyorsul fel 0-ról 100 km/h-ra. A kocsi 180 km-t is képes elektromos hajtással teljesíteni a hatótávnövelt hajtásláncnak köszönhetően. Nemcsak közlekedésre alkalmas, hanem képes akkumulátorként is funkcionálni szükség esetén.


BG

Forrás: Totalcar/Foto is