Rövid hírek

Duan Jielong nagykövet úr is részt vett a CNTA megnyitó ünnepségén

Duan Jielong nagykövet úr is részt vett a CNTA megnyitó ünnepségén

2016. 03.04-én rendezték meg a CNTA (Kínai Turisztikai Hivatal) budapesti irodájának megnyitó ünnepségét, melyen Duan Jielong nagykövet úron kívül részt vett még Huo Yuzhen, a Kínai Külügyminisztérium Kína és KKE országok közötti együttműködésért felelős különmegbízottja, Zhang Lizhong, a Kínai Turisztikai Hivatal promóciós és nemzetközi együttműködési főosztály főosztályvezetője is.

Duan Jielong nagykövet úr elmondta, a Kína-KKE országok együttműködése az elmúlt években rendkívül intenzív fejlődésen ment keresztül, melyből kiemelkedik a Kína-KKE Turisztikai Koordinációs Központ Budapesten való megalapítása, a Kína-KKE turisztikai promóciós év eseményeinek sikeres megrendezése, miután a KKE régióba érkező kínai turisták száma gyors növekedést mutatott, mindez nagy potenciált rejt.

 

Duan Jielong, CNTA, Kína turizmus

Duan Jielong nagykövet úr is részt vett a CNTA megnyitó ünnepségén

 

Zhang Lizhong főosztályvezető úr elmondta, hogy a budapesti turisztikai iroda megnyitása a kínai turisztikai iparág gyors fejlődésének jele, és a Kína-KKE turisztikai együttműködés fejlődésének fontos eredménye, a budapesti iroda kiemelt fontosságú, hiszen a teljes közép- és kelet-európai régió ügyeit intézi, feladata a KKE országokkal való turisztikai kapcsolatok erősítése.

 

Nagykövetség/MCOnet