Rövid hírek

Európában is elérhető lett az Alipay

Európában is elérhető lett az Alipay

A legnagyobb kínai fizetési szolgáltató, az Alipay, Németországban helyezi először használatba fizetési rendszerét, hogy azok az európába látogató kínai ügyfeleknek is elérhetőek legyenek.

 

Az Alipay a Concardis német fizetési szolgáltatóval kezdi meg együttműködését idén októbertől, a Wempe német luxusóra és ékszerüzletekben októbertől többek között Frakfurtban, Hamburgban, Kölnben is lehet majd Alipayen keresztül fizetni.

Az utóbbi években Németország rendkívül kedvelt utazási célpont lett a kínai turisták körében. A német idegenforgalmi hivatal statisztikai adatai szerint 2014-ben a német szállodákban megszállt kínai utazók száma meghaladta a kétmilliót, ez 2004-hez képest 250%-os növekedést jelent. A hivatal előrejelzése szerint 2030-ban a kínai turisták létszáma már több mint ötmillió lesz Németországban.

 

Alipay, Németország, Európa

Európában is elérhető lett az Alipay

 

A Concardis aznap jelezte, hogy ez az első együttműködése az Alipay-jel. Ha az első üzletekben sikeresnek bizonyul az együttműködés, akkor 2017 elejétől a Wempe minden németországi üzletében használható lesz az Alipay.

Liu Yu, az Alipay európai, közel-keleti és afrikai ügyekkel foglalkozó felelőse kijelentette, hogy a Wempével kötött együttműködés bővíti a piacot Németországban, és ez kulcsfontosságú lépes az Alipay európai fejlődése számára.

 

CRI/MCOnet