Rövid hírek

Fontos export-import javaslatokat tett a kínai Államtanács

Fontos export-import javaslatokat tett a kínai Államtanács

Az import és export növekedési stabilitásának elősegítésére szolgáló javaslatokkal állt elő a napokban a kínai Államtanács.

A javaslatok felölelik a külkereskedelem elősegítésének, az kereskedelmi környezet javításának, a kínai vállalatok terheinek csökkentésének és a nemzetközi versenyképesség emelésének problémaköreit.

2015. július vége előtt hatályba lép a „kínai kormány által ösztönözött műszaki importtermékek listája". Bizonyos mértékben növelik a vámmentes áruházak számát, és növelik a vámmentes áruk kategóriáit és a beszerzésre fordított forrásokat.

Kína, import, export

Az import és export növekedési stabilitásának elősegítésére szolgáló javaslatokkal állt elő a kínai Államtanács.

A négy részes dokumentum első része a külkereskedelmi környezet javításáról és a kereskedelmi eljárások egyszerűsítését elősegítéséről, a második a kínai jüan árfolyamának alapvető stabilitásának megerősítéséről, a kis- és középvállalatokat az árfolyamválság elkerüléséről, a harmadik az importot támogatásáról, a negyedik az új típusú külkereskedelmi modell gyors ütemben történő fejlesztéséről szól, így például előmozdítják a multinacionális e-kereskedelem egészséges fejlődését.

CRI/MCOnet