Rövid hírek

Kétszámjegyű a kínai szoftver- és informatikai szolgáltatóipar nyeresége

Kétszámjegyű a kínai szoftver- és informatikai szolgáltatóipar nyeresége

Kétszámjegyű növekedés tapasztalható a kínai szoftver- és informatikai szolgáltatóipar bevételében és nyereségében idén.

A hivatalos adatok szerint a kínai szoftver- és információtechnológiai szolgáltatóipar kétszámjegyű éves növekedésről számolt be 2024 első négy hónapjában - a bevétel és a nyereség tekintetében egyaránt.

Az Ipari és Informatikai Minisztérium adatai alapján az ágazat összesített nyeresége 14,3 százalékkal 431,4 milliárd jüanra (60,69 milliárd dollárra) ugrott ebben az időszakban, míg az összesített bevétel 11,6 százalékkal 3,8 billió jüanra nőtt.

Az informatikai szolgáltatási alágazat összbevétele éves szinten 13,2 százalékkal, mintegy 2,5 billió jüanra emelkedett, ami az iparág egészének bevételének 65,9 százalékát tette ki.

Pontosabban, a számítási felhő és a big data szolgáltatások együttes bevétele 14,3 százalékkal nőtt 2023 azonos időszakához képest - elérte a 410,7 milliárd jüant.

Az adatokból az is kiderült, hogy a szoftvertermékekből és az információbiztonságból származó bevételek 8,7 százalékkal, illetve 9,3 százalékkal emelkedtek az előző év azonos időszakához képest.

B.A.