Rövid hírek

Li Keqiang OECD beszéde

Li Keqiang OECD beszéde

2015.07.01-én Li Keqiang kínai miniszterelnök beszédet mondott a Gazdaság Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) párizsi székhelyén, beszédének az alábbi 3 pontja emelendő ki.

Először is, fenn kell tartani a békés légkör fejlesztését. Óvni kell a múltban aratott győzelem gyümölcsét. Határozottan biztosítani kell az ENSZ alapokmányában lefektetett célokat és elveket, és ki kell tartani az ENSZ háború utáni nemzetközi rendben és rendszerben betöltött központi szerepe mellett. 

Li Keqiang

Li Keqiang OECD beszéde

Másodszor, fel kell gyorsítani a strukturális reformokat. Tanulmányozni kell a globális pénzügyi válságot, radikális strukturális reformokat kell előterjeszteni, meg kell szüntetni az adminisztratív akadályokat, ami nem csupán az emberek interaktivitását és kreativitást ösztönzi, hanem elősegíti a méltányos elosztást. 

Harmadszor, a nemzetközi együttműködést ki kell terjeszteni. A fejlődő országok lakosainak száma eléri a közel 6 milliárd főt. A fejlődő gazdaságoknak infrastrukturális beruházásokra, gyártóüzemekre, berendezésekre, technológiára és irányítási szakismeretekre van szükségük. Kína kész a háromoldalú együttműködésre azzal a céllal, hogy összekapcsolja az ország feldolgozóipari előnyeit a fejlett országok előrehaladott technológiájával és a fejlődő országok hatalmas fejlődési szükségleteivel. Li a termelési kapacitásban folytatott nemzetközi együttműködés fokozására szólított fel.

 

CRI/MCOnet