Rövid hírek

Nagyot alkotott egy kínai startup a kiterjesztett valóság terén

Nagyot alkotott egy kínai startup a kiterjesztett valóság terén

Telefonszerű eszközt mutatott be a kiterjesztett valósággal foglalkozó kínai Xreal az AR-szemüvegéhez – a kütyü az AR-tartalom gazdagítására szolgál.

Komoly újdonsággal állt elő a kiterjesztett valósággal foglalkozó kínai Xreal cég: telefonszerű eszközt mutatott be AR-szemüvegéhez, amellyel az AR-tartalom gazdagításán dolgozik, azzal a céllal, hogy minél több ember akarja kipróbálni ezt a csúcstechnológiás kütyüt – írta meg a chinadaily.com.

Miközben az Apple arra készül, hogy kiadja Kínában Vision Pro-ját, a kínai Xreal AR-cég bizonyítani látszik, hogy elmosódik az okostelefonok és az AR-eszközök közötti határ.

A cég legújabb terméke, az Xreal Beam Pro támogatja a térbeli számítástechnikát és az okosszemüvegben megjelenített legtöbb mobilalkalmazást. 3D-s kamerákkal rendelkezik, amelyek s 3D-s tartalom felvételében segíthetnek – célja elősegíteni az AR-ipar fejlődését.

Az AR-szektor még nem élte meg „iPhone pillanatát”, ami egy robbanásszerű növekedésre kész fordulópontot jelent – mondta Xu Chi, az Xreal alapítója és vezérigazgatója.

A cég mögött egyébként olyan nagynevű vállalatok állnak, mint az Alibaba Group Holding Ltd és a Hillhouse Capital – tudatta a chinadaily.com.

B.A.