Rövid hírek

Pilóta nélküli repülőket indít egy kínai cég

Pilóta nélküli repülőket indít egy kínai cég

Pilóta nélküli repüléseket indít az Egyesült Arab Emírségekben a kínai EHang Holdings Limited, a világ egyik vezető városi légi közlekedési technológiai vállalata.

Egy kínai cég pilóta nélküli repüléseket indít az Egyesült Arab Emírségekben.

Az EHang Holdings Limited a világ egyik vezető városi légi közlekedési technológiai vállalatának számít. Az együttműködést és a kommunikációt segíti majd Kína és az Egyesült Arab Emírségek polgári légiközlekedési hatóságai között, ahhoz, hogy felgyorsítsák a pilóta nélküli repülőgépek kereskedelmi repülését a Közel-Keleten – mondta el a vállalat egyik vezető tisztje.

„Miután az utasokkal végzett bemutató repülések jóváhagyását megkaptuk és megtörtént az első repülés, készen állunk a városi légi mobilitás megváltoztatásának irányítására az Egyesült Arab Emírségekben és azon túl” - mondta Hu Huazhi, az EHang alapítója, elnöke és vezérigazgatója.

A vállalat pilóta nélküli, EH216-S nevű elektromos függőleges fel- és leszálló repülőgépe május első napjaiban tette meg első bemutató repülését utasokkal Abu-Dzabiban. Ez volt az első ilyen jellegű járat a Közel-Keleten.

Egy másik autonóm repülőgép, az EH216-F – melyet magas épületekben történő tűzoltásra terveztek – és az EH216-L légi logisztikai repülőgép ugyancsak debütált az Egyesült Arab Emírségekben, bemutatva a pilóta nélküli eVTOL repülőgépek városi légi mobilitási felhasználásának változatos forgatókönyveit.

Fotó: ir.ehang.com

B.A.