Kiemelt hírek

A Xiaomi Pekingben építi fel elektromos autógyárát

A Xiaomi Pekingben építi fel elektromos autógyárát

Az okostelefonokat gyártó Xiaomi belép a villanyautók piacára, ennek megvalósítása miatt Pekingben tervez új gyárat építeni.

A Xiaomi 2021 márciusában jelentette be, hogy belép az elektromos autók piacára, de akkor még kérdéses volt, hogyan valósítják meg. Tavasszal még csak annyi volt bizonyos, hogy terveik szerint 10 éven keresztül 10 milliárd dollárt fektetnek be az elektromosautó-részlegbe, majd augusztusban bejegyeztették villanyautókkal foglalkozó iparágukat.  


A Xiaomi okostelefon-szaküzleteit felhasználják majd az elektromos autók értékesítési terveihez

Most viszont minden világossá vált, ugyanis a Xiaomi Technology és a Pekingi Gazdasági és Technológiai Fejlesztési Zóna Igazgatási Bizottsága megállapodást írt alá arra vonatkozóan, hogy a Xiaomi Automotive a településen építheti fel elektromos autógyárát.

A pekingi üzemet két ütemben valósítják meg. A Xiaomi autóipari egység központját, az értékesítési- és kutatóirodáit is a pekingi gazdasági és technológiai övezetben hozzák létre.

A pekingi gyárban várhatóan 2024-ben kezdődik az elektromos autók sorozatgyártása évente 300 ezer darabszámmal.

A Xiaomi számos okostelefon-szaküzletet nyitott a kereslet növelésének érdekében, melyeket fel fog használni az elektromos autók értékesítési terveihez.

 

BG

Forrás: Autopro, HelloXiaomi, Reuters

A képek illusztrációk