Kiemelt hírek

Elérhető lesz Magyarországon az Alipay

Elérhető lesz Magyarországon az Alipay

Kína legelterjedtebb mobilfizetési megoldása, az Alipay 2019-től Magyarországon is elérhetővé válik a kínai látogatók számára, miután az UniCredit Bank Hungary megállapodást kötött az Alipayjel.

Az Alipay több mint 700 millió aktív felhasználóval az egyik legelterjedtebb és leggyakrabban használt mobilfizetési megoldás Kínában, a bolti fizetést is lehetővé teszi. A megállapodásnak köszönhetően az UniCredit bankkártya-elfogadó partnerei Alipay fizetési megoldást is biztosíthatnak kínai vevőik számára. Magyarországon az UniCredit az első bank, amely megállapodott a kínai szolgáltatóval. 

 

Elérhető lesz Magyarországon az Alipay

Magyarországon az UniCredit az első bank, amely megállapodott a kínai szolgáltatóval

 

Hazánkban található a legnagyobb kínai népesség a közép-európai régióban, mintegy húszezer kínai állampolgár él Magyarországon. A kínai turisták száma is kiemelkedő, tavaly 178 ezer kínai vendég látogatott Budapestre, és összességében  több mint 34 százalékkal nőtt a Magyarországra látogató kínai turisták száma. 2018 első fél évében pedig 140 ezer kínai állampolgár érkezett az országba, ami 11 százalékos növekedés.

/T.D.