Kiemelt hírek

Élvonalbeli technológiákat kutat és fejleszt Kína

Élvonalbeli technológiákat kutat és fejleszt Kína

6G fejlesztést gyorsítana Kína: ennek érdekében élvonalbeli technológiák kutatását és kidolgozását segíti, köztük a metaverzumét és a humanoid robotokét.

Teljes mértékben segíti az élvonalbeli technológiák kutatását és fejlesztését Kína, mellyel a 6G felgyorsítása is a célja – ide tartozik a mentaverzum, a kvantumtechnológia és a humanoid robotok is.

Kína szeretné hatékonyabban támogatni a modern ipari rendszer kiépítését. A bejelentést a közelmúltban tette meg az Ipari és Informatikai Minisztérium (MIIT) sajtóközlemény formájában.

A minisztérium ösztönzi az önkormányzatokat: a jövőbeli iparágak megalapozásának felgyorsításához ők is vállaljanak vezető szerepet, ragadják meg az esélyt, hogy részt vegyenek a tudományos és technológiai forradalomban, az ipar átalakulásának új időszakában.

Élvonalbeli technológiákat kutat és fejleszt Kína

Élvonalbeli technológiákat kutat és fejleszt Kína

IMT2030 (6G) néven munkacsoport jött létre, a minisztérium támogatásával – célja olyan platform létesítése, amely a kutatást, az ipari alkalmazást, a tanulmányokat és a termelési összesíti.

Ezen felül azonban magába foglal kutatóintézményeket és alapvető üzemeltetőket is, nemzetközi együttműködés, kommunikációs és technológiai kutatások, fejlesztések létrejöttéhez – mondta el Jin Zhuanglong, a MIIT minisztere.

Érdemes tudni, hogy Kína a világ legnagyobb 5G hálózatát építette ki fejlett technológiák segítségével. Mára több mint 2,31 millió 5G állomás van a keleti ország valamennyi megyéjében, a prefektúra-szintű városokban és a városi területeken.

Újabb ötéves terve során, amelyet 2021 és 2025 között valósítana meg, Kína jelentős mértékben segíti az 5G technológiai alkalmazások és termékek alkalmazásainak illeszkedését – ebben is kiemelten az 5G+ ipari internet és a gyártóipar mély integrációját.

L.A.