Kiemelt hírek

Jelentős kínai kereskedelmi vásáron vesz részt Magyarország

Jelentős kínai kereskedelmi vásáron vesz részt Magyarország

A 13. Honan Kína Nemzetközi Befektetési és Kereskedelmi Vásáron a magyar innováció és a külföldi cégek számára kínált befektetési környezet bemutatására helyezi a hangsúlyt a díszvendégként résztvevő Magyarország kiállítási pavilonja.

Joó István, a Külgazdasági és Külügyminisztérium exportnövelésért felelős helyettes államtitkára elmondta: a közép-kínai Honan tartomány székhelyén immár 13. alkalommal megrendezett kiállításon és szakmai vásáron számos magyar vállalkozás vesz részt, a magyar pavilonban pedig egyebek mellett prémium minőségű borokat, pezsgőket és élelmiszereket mutatnak be az érdeklődőknek.

A magyar delegációt vezető Joó István elmondta: találkozott Vang Kuo-seng tartományi főtitkárral, akivel áttekintették a Magyarország és Honan közti gazdasági kapcsolatokat és fejlődési lehetőségeket. A felek egyetértettek abban, hogy Magyarország és Honan tartomány együttműködésére a legkedvezőbb lehetőségek a mezőgazdaság, az élelmiszeripar, a vízgazdálkodás, az autóipar, az egészségipar és a gépgyártás területein mutatkoznak.

 

Jelentős kínai kereskedelmi vásáron vesz részt Magyarország

A kiállításon és szakmai vásáron számos magyar vállalkozás vesz részt

 

Joó István Csengcsouban egyeztetni fog a Zhengzhou Coal Mining Machinery (ZMJ) csoport képviselőivel. A ZMJ a honani vállalatok közül elsőként hajtott végre jelentős befektetést Magyarországon, amikor 2018 januárjában átvette az egyik legnagyobb magyarországi foglalkoztatóként ismert Bosch csoport miskolci, indítómotorokat és generátorokat gyártó részlegét, amelyet Starters E-Components Generators Automitive néven, független társaságként működtet tovább. Emellett megbeszélést folytat majd a magyarországi befektetési lehetőségekről a Henan Civil Aviation Development and Investment polgári légiközlekedés-fejlesztő vállalat képviselőivel.

Magyarország a honani vásár egyik díszvendégeként arra kapott felkérést, hogy bemutassa gazdaságát, kultúráját és turisztikai lehetőségeit. Továbbá sor kerül egy kínai-magyar üzleti fórumra, amelyen magas rangú kormányzati tisztviselők, valamint vállalatvezetők ismertetik meg a szabályozásokat, az üzletpolitikát, és megbeszélést folytatnak a Honan és Magyarország közötti együttműködési lehetőségekről.