Kiemelt hírek

Kínai lézer mozi a CES 2023 technológiai tárlaton

Kínai lézer mozi  a CES 2023 technológiai tárlaton

A világ első számú technológiai bemutatója kínai vállalatok százait vonzotta, köztük igen jól ismert márkákat. Sokan az innovációt emelték ki globális stratégiájuk kulcstényezőjeként.

Bár nagynevű technológiai óriások nem vettek részt rajta, számos kínai cég képviseltette azért magát a Las Vegasban megrendezett, 2023-as Consumer Electronics Show (CES) rendezvényen január első napjaiban.

A világ elsőszámú technológiai bemutatója kínai vállalatok százait vonzotta - köztük olyan jól ismert márkákat, mint a Hisense, a Lenovo és a TCL -, s közülük sokan az innovációt hangsúlyozták globális stratégiájuk kulcstényezőjeként.

A Hisense például új ULED és Laser TV termékcsaládját mutatta be a CES-en, amely több mini LED és lézer mozi opciót kínál. A vállalat új készülékekkel is előrukkolt, s demonstrálta, miként tehetik az intelligens konyhai megoldások könnyebbé és kényelmesebbé az életet.

„A CES nagyszerű platform számunkra, hogy bemutathassuk vezető termékeinket, megismerjük az iparág legújabb trendjeit és cserekapcsolatokat folytathassunk partnereinkkel” - mondta Fisher Yu, a Hisense Group ügyvezető alelnöke a Xinhua hírügynökségnek.

Megjegyezte: a Hisense továbbra is növelni fogja befektetéseit a kutatásba és fejlesztésbe, s javítja majd a felhasználói és fogyasztói magatartás elemzését a különböző tengerentúli piacokon, hogy innovatívabb termékeket hozzon létre.

A Hisense mini LED-technológiát mutatott be a CES 2023 tárlaton - Fotó: hisense.com.au

A Hisense mini LED-technológiát mutatott be a CES 2023 tárlaton - Fotó: hisense.com.au

A TCL, mint a globális tévéipar egyik fő szereplője a bemutatón új innovatív tévékkel, soundbar modellekkel és háztartási készülékekkel is előállt - köztük ultravékony 8K mini LED TV-vel. Okos hordható termékei, mint például a kiterjesztett valóság és a virtuális valóság szemüvegek szintén komoly figyelemre tettek szert a látogatók körében.

„A TCL intelligens képernyői a második helyen vannak a jelentős mértékben versengő amerikai értékesítési piacon. A cég bízik benne, hogy megragadhatja a CES lehetőségét, s az egész világnak megmutathatja intelligens technológiáit és innovatív termékeit” - mondta Mark Zhang, a TCL Industries North America Business Group vezérigazgatója a Xinhua hírügynökségnek.

A Shenzhenben székelő Hame Technology szintén komoly lehetőséget látott a CES technológiai kiállításban. Az esemény rendszeres résztvevőjeként a cég az idei térlaton kezdte népszerűsíteni az energiatároló képességgel rendelkező kültéri hordozható mobil eszközöket.

Liu Qujun, a vállalat ügyfélmenedzsere méltatta a mobil energiaellátás terén elért sikereiket - az energiatárolást a tengerentúli piaci részesedés bővítésének új területeként említette.

„A kínai vállalatok immár alig várják, hogy globálisan terjeszkedjenek” - mondta Shi Yonghong, a Kínai Kereskedelmi Kamara Gépek és Elektronikai Termékek Import- és Exportjának alelnöke.

Shi hozzátette, hogy az elmúlt 3 évben a kínai mechanikai és elektromos termékek globális kereskedelme folyamatosan nőtt a világjárvány ellenére, köszönhetően a stabil termelési és ellátási láncoknak.

Fotó: hisense.com.au

B.A.