Kiemelt hírek

Korszerű robotikai megagyár nyílik Sanghajban

Korszerű robotikai megagyár nyílik Sanghajban

Az ABB vállalat hivatalosan is megnyitotta legmodernebb, teljesen automatizált és rugalmas robottechnikai gyárát a kínai Sanghaj-beli Kangqiaóban.

Megnyitotta eddigi legmodernebb, teljesen automatizált, rugalmas robottechnikai gyárát Kangqiaóban az ABB vállalat. A kínai Sanghajban található üzemmonstrum 67 ezer négyzetméteren épült fel.

A gyártó- és kutatólétesítményt 150 millió dolláros beruházással hozta létre az ABB. A vállalat digitális és automatizálási technológiáit alkalmazza itt a következő generációs robotok gyártásához –tovább erősítve az ABB vezető szerepét Kínában a robotika és az automatizálás terén.

„Építve a három évtizedes kínai sikerre, új megagyárunk megnyitása újabb mérföldkövet jelent abban, hogy ügyfeleink fenntartható növekedését segítsük, kezeljük a munkaerőhiányt és nagy értékű munkahelyeket teremtsünk az automatizálás új korszakában” – fogalmazott Sami Atiya, az ABB Robotics and Discrete Automation elnöke.

Hozzátette: az innovatív, automatizált és rugalmas gyár kulcsszerepet játszik a „Kínában, Kínáért” stratégiájukban, megerősítve teljes értékláncukat az országban.

Korszerű robotikai megagyár nyílik Sanghajban

Korszerű robotikai megagyár nyílik Sanghajban

Mivel az értékesítés több mint 90 százalékát az ABB támogatja, az új létesítmény segít majd a kínai ügyfeleiknek, hogy több helyben gyártott terméket, megoldást és szolgáltatást hozzanak létre.

Az új létesítmény egyesíti a fizikai és a digitális világot - létrehozva egy digitális gyártási ökoszisztémát, amely a virtuális tervezési és termelésirányítási rendszereket kihasználva javítja a teljesítményt és maximalizálja a termelékenységet az adatok gyűjtése és elemzése révén.

Nincsenek hagyományos, rögzített összeszerelő sorok – helyette a rugalmas, moduláris gyártócellák digitálisan kapcsolódnak és hálózatba vannak kötve. Intelligens, autonóm mobil robotok szolgálják ki őket.

A mesterséges intelligencia hajtotta robotrendszerek olyan feladatokat látnak el, mint a csavarozás, az összeszerelés és az anyagmozgatás, mentesítve az embereket e feladatok alól. Emellett kifizetődőbb munkát tesznek lehetővé.

Az ABB előrejelzése szerint a globális robotpiac a mai 80 milliárd dollárról 130 milliárd dollárra nő 2025-re. Kína a világ legnagyobb robottechnikai piaca, amely 2021-ben a globális robottelepítések 51 százalékát tudhatta magáénak, s több mint 1 millió darab üzemképes robot működik náluk.

B.A.