Kiemelt hírek

Liu Liangével, a Bank of China alelnökével tárgyalt Varga Mihály

Liu Liangével, a Bank of China alelnökével tárgyalt Varga Mihály

Varga Mihály pénzügyminiszter Liu Liangével, a Bank of China alelnökével folytatott megbeszélést, melyen elhangzott: a pénzügyi együttműködés a magyar-kínai kétoldalú kapcsolatok egyik leggyorsabb ütemben fejlődő területe, a két állam pénzügyi kapcsolatai tovább bővíthetők.

A pénzügyminiszter kifejtette: a két ország kereskedelmi és befektetési kapcsolatainak jó alapot ad a magyar gazdaság európai összehasonlításban is kiemelkedő teljesítménye. A 4,8 százalékos magyar növekedés háromszorosa az uniós átlagnak. A kínai vállalatok számára Magyarország továbbra is jó befektetési célpont, a kínai befektetések értéke meghaladja a 4,2 milliárd dollárt Magyarországon, az itt működő kínai vállalatok több mint tizenötezer embernek adnak munkát - hangsúlyozta.

 

A magyar-kínai kapcsolatok egyik leggyorsabban fejlődő területe a pénzügy

Magyarország mind a kínai onshore, mind pedig a hongkongi offshore kötvénypiacon sikeres kötvénykibocsátást hajtott végre

 

A felek egyetértettek abban, hogy az együttműködés a Bank of Chinával, Magyarország csatlakozása az Ázsiai Infrastrukturális Beruházási Bankhoz, az OTP Bank képviseleti-irodájának 2017-es megnyitása Pekingben, valamint a különböző pénzügyi alapokban az aktív magyar részvétel tovább mélyíti a két állam pénzügyi kapcsolatait. A tárcavezető a közlemény szerint leszögezte, fontos eredmény, hogy Magyarország az első olyan külföldi szuverén szereplő, amely 2017 júliusára mind a kínai onshore, mind pedig a hongkongi offshore kötvénypiacon sikeres kötvénykibocsátást hajtott végre.