Kiemelt hírek

Semjén Zsolt állami kitüntetésben részesítette Frank Liu Chi-Jen üzletembert

Semjén Zsolt állami kitüntetésben részesítette Frank Liu Chi-Jen üzletembert

Frank Liunak adományozta a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést Áder János köztársasági elnök - Kövér László, az Országház elnökének kezdeményezésére és Orbán Viktor miniszterelnök felterjesztése alapján

Kövér László, az Országház elnökének kezdeményezésére, Orbán Viktor miniszterelnök felterjesztése alapján, Áder János köztársasági elnök Frank Liunak adományozta a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést.

Semjén Zsolt kitüntette Frank Liu Chi-Jent 

Az eseményen kiemelték Frank Liu érdemei közül, hogy 21 millió egészségügyi maszkot adományozott a járvány kitörése óta Magyarországnak és a külhoni magyaroknak.

Felidézték, hogy 2016 őszén a pápai húsüzem pénzügyi értelemben a csőd szélére került, 600 munkavállaló és 400 környékbeli sertéstartó beszállító megélhetése vált bizonytalanná. Frank Liu viszont megmentette és talpra állította a céget.

A kitüntetés átadása után Magyarország kormánya nevében Semjén Zsolt köszönetet mondott a kínai üzletembernek, hogy a koronavírus berobbanását követően maszkokat adományozott hazánknak.

Semjén Zsolt úgy fogalmazott: "Nemzeti büszkeségünket erősíti az, hogy Ön állampolgárként is sorsközösséget vállalt a magyar nemzettel".

A kitüntetést követően Frank Liu elmondta, hogy amit tett, azért tette, mert úgy érzi a magyarok sikerre ítélt nép. Minden múltbéli esemény ellenére mindig talpra álltak, amit egy nagyon vonzó magyar képességnek tart. Szerencsésnek tartja magát, hogy egy talpra állási időszakban vált polgártárssá.

Frank Liu hozzátette még, hogy közös munkájuk eredményeként a Pápahús munkaközösségnél a kilátástalanságot felváltotta az önbizalom. Biztos benne, hogy Pápa városával és a magyar kormánnyal együttműködve, a Pápahús hamarosan Közép-Európa egyik legkorszerűbb húsüzemévé válhat.

 

BG

MTI/fotók Bruzák Noémi