Kiemelt hírek

Shenyang, Kína ipari központja mutatkozott be Budapesten

Shenyang, Kína ipari központja mutatkozott be Budapesten

Zhang Yong, Shenyang tartományi központ gazdasági és technológiai fejlesztési terület vezetője szűkebb pátriáját mutatta be az I. Magyar-Kínai (ÚJ) Befektetői, Egészségügyi és Életmód Konferencia résztvevőinek 2015. november 30-án, Budapesten.

Shenyang érdekessége jelezte - Zhang Yong -, hogy Pekingen kívül itt is található egy a császári korból száramazó történelmi tiltott város, mely valaha a kínai császárok lakóhelyeként és a kínai birodalom ceremoniális és hatalmi központjaként szolgált.

 
Zhang Yong, Shenyang tartományi központ gazdasági és technológiai fejlesztési terület vezetőjének előadása 2015. november 30-án, Budapesten


Zhang Yong kiemelte: Shenyang ipari központját, Tiexi-t a kelet Ruhr-vidékeként is említik, ahol számtalan iparágban - domináns a vegyipar, és az autóipar -, több, mint 3000 cég van jelen, ám ahol az ökológiai környezet megőrzésére is odafigyelnek. 56 olyan jelentős cég is megtelepedett Tiexi-ben, mely a világ 500 legerősebb cége közé tartozik - büszkélkedett Shenyang tartományi központ gazdasági és technológiai fejlesztésének vezetője, aki a BMW shenyangi jelenlétét emelte ki a kínai-magyar üzleti konferencián tartott beszédében.


MCOnet