Kiemelt hírek

Újra találkozik majd Donald Trump és Hszi Csin-ping

Újra találkozik majd Donald Trump és Hszi Csin-ping

Az amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalások után Donald Trump amerikai elnök közölte: újabb találkozóra készül Hszi Csin-ping kínai államfővel. Közben meghosszabbították az amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalások újabb fordulóját.

A két napon át tartó tárgyalásokat követően, a felek abban állapodtak meg, hogy meghosszabbítják a tárgyalások újabb fordulóját. Az amerikai küldöttséget Robert Lighthizer, az Egyesült Államok kereskedelmi főtárgyalója, a kínai delegációt pedig Liu He kínai miniszterelnök-helyettes vezeti. Az amerikai elnök a Fehér Házban fogadta Liu He miniszterelnök-helyettest. "Végül is a fő döntéseket, de a kisebb döntéseket is, Hszi elnök és én hozzuk majd meg" - mondta Trump. Hozzáfűzte, hogy "a nem túl távoli jövőben" találkozik a kínai elnökkel. "Valószínűleg márciusban" - tette hozzá. 

 

Újra találkozik majd Donald Trump és Hszi Csin-ping

"Kínai részről minden lehetőt el fogunk követni" egy megállapodás érdekében

 

Liu He, aki szintén jelen volt az Ovális Irodában az újságíróknak tartott rövid tájékoztatón, egyetértett az amerikai elnökkel abban, hogy "mindkét fél igazi megállapodást" akar kötni. "Kínai részről minden lehetőt el fogunk követni" egy megállapodás érdekében - szögezte le. Donald Trump közölte, hogy megállapodás született a kínai valuta ügyében, de részletekkel nem szolgált. A tárgyalásokon Kína kötelezettséget vállalt amerikai mezőgazdasági termékek még nagyobb arányú vásárlására.