Kína - Testvérvárosok

A kínai Linyi és Budapest XV. kerülete testvérvárosok lesznek

A kínai Linyi és Budapest XV. kerülete testvérvárosok lesznek
Szándéknyilatkozatot írt alá Budapest XV. kerülete a kínai Linyi városával, mely a testvérvárosi kapcsolat alapját jelenti. Az ünnepélyes megegyezésen a kerületet László Tamás polgármester, míg a kínai várost Zhang Shaojun, Linyi város kongresszusa állandó bizottságának elnöke képviselte.
Ünnepélyes keretek között írta alá a főváros XV. kerülete és a kínai Linyi városa azt a szándéknyilatkozatot, mely a testvérvárosi együttműködés alapját képezi. Az eseményen László Tamás polgármester kiemelte, hogy Linyi a világ egyik legdinamikusabban fejlődő régiójába tartozik, és országa egyik legfontosabb gazdasági szereplőjének számít. Hozzátette: a kerület az együttműködésben számos új lehetőséget lát, különösen a kultúra és a gazdaság területén.

László Tamás és Zhang Shaojun

László Tamás XV. kerületi polgármester és Zhang Shaojun Linyi város kongresszusa állandó bizottságának elnöke

Az aláíráson Linyi városát Zhang Shaojun, Linyi város kongresszusa állandó bizottságának elnöke képviselte, aki városa bemutatása után elmondta: jó esély van arra, hogy a XV. kerület a jövőben a kereskedelmi és logisztikai fejlesztések egyik fontos helyszíne legyen. Zhang Shaojun bízik benne, hogy a magyar cégek a kínai piac sikeres szereplőivé válhatnak.

Linyi városa a világ egyik leggyorsabban fejlődő régiójában található

A testvérvárosi egyezmény aláírására szeptemberben, a Nemzetközi Kereskedelmi Expo rendezvényen kerülhet sor, ahová László Tamás polgármester és Bitvai Nándor alpolgármester is meghívást kapott Zhang Shaojun-tól.

MCOnet - W