Kína - Testvérvárosok

A kínai Tongren és Salgótarján gazdasági területen is együttműködne

A kínai Tongren és Salgótarján gazdasági területen is   együttműködne

Május 17-én, csütörtökön  Salgótarjánba érkezett a kínai Tongren város küldöttsége, a Testvérvárosi Találkozó keretén belül.
A kínai delegációt Shuxin Li alpolgármester vezett.
A kínai delegációt, Tongren városát Shuxin Li alpolgármester, Xuesong Zhang Vidék-és Erőforrások Iroda igazgatója, Senli Yin földtani igazgató, Dezhen Yang, Songtao megye kormányzatának igazgatóhelyettese és Wuxing Liu, a kerületi önkormányzat igazgatóhelyettese képviselte.

salgótarján


Salgótarján városvezetése, Székyné dr. Sztrémi Melinda, a város polgármestere, Eötvös Mihály és Fenyvesi Gábor alpolgármesterek, valamint Dr. Gaál Zoltán, a város jegyzője fogadta a kínai vendégeket


A delegáció először egy szakmai egyeztetésen vett részt, ahol Prakfalvi Péter geológus, Gáspár Gyula bányamérnök, Kéri István, a Novohrad-Nógrád Geopark képviselője, Judik Béla, a Bükki Nemzeti Park vezetője, valamint Gazsi Ferenc a Vállalkozók Országos Szövetségének (VOSZ) Nógrád megyei elnöke adott tájékoztatást Salgótarjánról és környékéről. Ezt követően Salgótarján városvezetése, Székyné dr. Sztrémi Melinda, a város polgármestere, Eötvös Mihály és Fenyvesi Gábor alpolgármesterek, valamint Dr. Gaál Zoltán, a város jegyzője fogadta a kínai vendégeket.

A kínai delegáció


A kínai delegációt Shuxin Li alpolgármester vezette


Egyeztetésüket követően örömüket fejezték ki, hogy a két kormány és a két megye megegyezése után, sor került a két város tanácskozására is, ami a jövőbeni hosszú távú tervekről és egy sikeres kapcsolat kialakításáról szólt. A megbeszélést sikeresnek ítélték meg, hiszen mindkét fél kifejezte abbeli szándékát, hogy a jövőben szeretne testvérvárosi kapcsolatot létesíteni. Salgótarján és Tongren városa is lehetőséget lát a kulturális, idegenforgalmi és a gazdasági területen való együttműködésre, melyekből mindkét város lakói is profitálni tudnak majd.

 Székyné dr. Sztrémi Melinda és Shuxin Li


Székyné dr. Sztrémi Melinda salgótarjáni polgármester és Shuxin Li alpolgármesterSzékyné dr. Sztrémi Melindát, Salgótarján polgármesterét a város közgyűlése már felhatalmazta, hogy a korábban közösen előkészített testvérvárosi megállapodást aláírja. A dokumentumokat Shuxin Li, Tongran alpolgármestere azzal az ígérettel viszi haza, hogy azt a saját testülete elé terjeszti és amint megkapják a felhatalmazást, akkor az aláírt megállapodást visszaküldik Salgótarjánnak.


-kt-