Kína - Testvérvárosok

Debrecen és kínai testvérvárosa a szőlőtermesztésben és a lótenyésztésben is együttműködne

Debrecen és kínai testvérvárosa a szőlőtermesztésben és a lótenyésztésben is együttműködne
Belső-mongóliából, Tongliaóból érkezett 6 fős delegáció Debrecenbe, akiket 2011. október 18-án Somogyi Béla, Debrecen kulturális, szociális és oktatási ügyekért felelős alpolgármestere fogadott a Városházán.

A küldöttséget a Tongliaóból és vonzáskörzetéből érkezett polgármesterek, hivatali vezetők között volt Lang Dao Er Ji, Tongliao korábbi alpolgármestere, a város jelenlegi főtitkára is. A kínaiak a magyarországi szőlőtermesztés, a borkészítés, valamint a lótenyésztés iránt is érdeklődést mutattak.

Somogyi Béla

Somogyi Béla, Debrecen kulturális, szociális és oktatási ügyekért felelős alpolgármestere fogadta a Városházán a delegációt


A kínai vendégek rövid látogatásukkal a Debrecen és Tongliao közötti testvérvárosi kapcsolatot kívánták erősíteni, emellett pedig segítséget várnának a cívis várostól a lehetséges hazai partnerekkel való kapcsolatfelvételben.

Tongliao

A kínai Tongliao  tartományban egyre nagyobb teret hódít a szőlőtermesztés és a borfogyasztás


Lang Dao Er Ji, Tongliao főtitkára elmondta: elsősorban a mezőgazdaság területén keresnének magyarországi partnereket. A kínai tartományban ugyanis egyre nagyobb teret hódít a szőlőtermesztés és a borfogyasztás. A lótenyésztés fejlesztése pedig akár úgy is elképzelhető, hogy a magyar fajtákat tenyésztenének Belső-Mongóliában.-kt-