Kína - Testvérvárosok

Fontosak a kínai testvérvárosi kapcsolatok, de még nincsenek eléggé kihasználva

Fontosak a kínai testvérvárosi kapcsolatok, de még nincsenek eléggé kihasználva
Dr. Virág Rudolf helyettes államtitkár nemrég többek között a kínai kapcsolatainkat elemezte, a Magyar és Kínai Önkormányzatok Partnerségi Konferenciája kapcsán.

Lezsák SándorAhogy az OrientPress Hírügynökség közzé tette az államtitkár szavait: Az önkormányzati kapcsolatokat igyekeztünk aprópénzre váltani, hiszen közel 30 testvérvárosi, testvérmegyei kapcsolattal rendelkezünk. Ezek feltérképezésével és a kínai Baráti Társaságok Szövetségének segítségével próbáltuk szorosabbra fűzni kapcsolatainkat a világ második legnagyobb gazdaságával, ami közeledik az első hely felé - emlékeztetett a helyettes államtitkár hozzátéve, hogy az eseményen további 8 településünk állapodott meg kínai testvérvárosi kapcsolat kiépítésének előkészítéséről.


A Keleti nyitás politikájához vannak kulcsok, zárak, nagykapuk és kiskapuk – fogalmazott másutt Lezsák Sándor, az országgyűlés alelnöke. Szerinte a testvérvárosi kapcsolatok rendszere lehet a keleti nyitás kiskapuja. Ám, véleménye szerint, nincs kellően kihasználva ennek lehetősége. Mint mondta: ezért erősíteni kell a közvetlen kapcsolatokat. Nagykapunak pedig az országok közötti kapcsolatot nevezte meg.


-csa-