Kína - Testvérvárosok

Gazdasági és kereskedelmi kapcsolatait is erősítené Heilongjiang és Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye

Gazdasági és kereskedelmi kapcsolatait is erősítené Heilongjiang és Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye
A kapcsolatok további erősítése érdekében Nyíregyházára, a Megyeházára négytagú kínai delegáció érkezett 2014. május 19-én. Másnap hivatalos tárgyalást folytattak Seszták Oszkárral a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés elnökével.
A Kínából, Heilongjiangból érkező négytagú delegáció tagjai:

  • Mr. Xu Guangming - főigazgató-helyettes, Heilongjiang Külügyi Iroda
  • Mr. Shao Weidong divízió igazgató, Heilongjiang külügyi Iroda
  • Ms. Zhang Yuhong Divízió igazgató asszisztens, Heilongjiang Kiállítási Iroda
  • Ms. Yang Tingting tolmács

Xu Guangming

Seszták Oszkár a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés elnöke és Xu Guangming Heilongjiang tartomány külügyi irodájának főigazgató-helyettese együtt tartottak sajtótájékoztatót a tárgyalást követően

 

 

Xu Guangming

A delegáció látogatásának másnapján, kedden hivatalos tárgyalást folytattak Seszták Oszkárral a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés elnökével, a közgyűlés alelnökével, illetékes bizottságainak elnökeivel és megyei gazdaságfejlesztési partnerekkel.

Heilongjiang a Kinai Népköztársaság északkeleti tartománya.  A tartomány székhelye és legnagyobb városa Harbin. Harbinnak Nyíregyházával, a tartománynak pedig Szabolcs megyével van régre nyúló kapcsolata, s ezt többszöri delegációs találkozók kísérték.  A több évtizedes szoros kapcsoaltos, együttműködési megállapodást 2007-ben és 2013-ban megújították a felek, s most megállapodtak a további fejlesztésben.

Xu Guangming, Heilongjiang tartomány külügyi irodájának főigazgató-helyettese a találkozón megerősítette: folytatni szeretnék az együttműködést kulturális, gazdasági és kereskedelmi területen Szabolcs-Szatmár-Bereg megyével.


-kt-