Kína - Testvérvárosok

Győr testvérvárosából, Wuhanból érkezett szakember delegáció

Győr testvérvárosából, Wuhanból érkezett szakember delegáció

A wuhani delegáció 5 napos látogatásra érkezett hazánkba tapasztalatcsere céljából, és az egyik állomás Győr volt , ahol dr. Somogyi Tivadar alpolgármester fogadja a küldöttséget egy testvérvárosi megbeszélésre.

wuhan_20130709213552_89.jpgDr. Somogyi Tivadar alpolgármester


Wuhan Hubei tartomány fővárosa és politikai központja, valamint Közép-Kína megalopolisza 8,31 millió lakossal. A várost a Jangce és a Hanshui folyó osztja három részre – Hankou, Wuchang és Hanyang negyedre.

Wuhan híres történelmi- és kulturális város. Régészeti kutatások igazolják, hogy az észak-wuhani Panlong városrész a 3500 évvel ezelőtti Shang dinasztia városának romjaira épült. Wuhan a 2500 éves múltra visszatekintő Chu kultúra szülőhelye.


Wuhannal (Kína) 1994-ben kötött a győri önkormányzat testvérvárosi szerződést. Az alpolgármester bemutatta a látogatóknak Győrt, beszélt a város gazdaságáról, kultúrájáról, rendezvényeiről, és sportjáról is.

A kínai delegáció vezetője Mrs. Zhang Jianhua a wuhani önkormányzat tudományos, oktatási, kulturális és egészségügyi bizottságának elnöke többek között az egészségügy győri viszonyairól érdeklődött.Forrás:  gyor.hu

- tk-