Kína - Testvérvárosok

Hévíz polgármestere Guilinban írta alá a kínai testvérvárosi megállapodást

Hévíz polgármestere Guilinban írta alá a kínai testvérvárosi megállapodást

Hévíz polgármestere, Papp Gábor (Fidesz-KDNP)  sajtótájékoztatón jelentette be: testvérvárosi megállapodást kötött egy kínai nagyváros Hi-Tech Zone elnevezésű központi kerületével.

Guilin város Kínában

Hévíz polgármestere, Papp Gábor

Papp Gábor elmondta: az önkormányzat szándékai szerint Hévíznek a meglévő testvérkapcsolatok ápolása mellett olyan településekkel kell felvennie a kapcsolatot, melyekkel konkrét, mindkét fél számára kölcsönös, gazdasági érdeken alapuló együttműködés valósítható meg.

Guilin város 5 millió lakossal bír, és a keleti nagyhatalom egyik legjelentősebb idegenforgalmi célpontja évi 20 milliós turistájával.

Kína


A megállapodás elsősorban a turisztikai, valamint a környezet- és természetvédelmi feladatokban történő együttműködésre helyez hangsúlyt, utóbbi a környezeti értékei miatt Guilin számára is nagyon fontos.

A polgármester elmondta: az ipari, befektetői együttműködést is szorgalmazzák, hamarosan elkészül például egy ajánlat, amely a zalai fejlesztési, befektetési lehetőségeket, többek között a sármelléki repülőteret mutatja be.

Mint kiderült, Papp Gábor és Kepli József János alpolgármester látogatást tett Sanghaj Xuhui nevű kerületében is, ahol a testvérvárosi együttműködés lehetőségeit konkretizálták.


Forrás: onkormanyzat.heviz.hu