Kína - Testvérvárosok

Ningbo-i delegáció tárgyalt Veszprém polgármesterével

Ningbo-i delegáció tárgyalt Veszprém polgármesterével

A kínai Ningbo testvérvárosból július 12-én ismét delegáció érkezett  Veszprémbe. Ezzel kapcsolatban kérdeztük Porga Gyulát, a város  polgármesterét.

Ningbo városából (Forrás: Wikipedia.hu)


- Nemrég delegáció látogatott Veszprémbe Ningbo városából. Kik és milyen céllal érkeztek?
- A kínai delegáció 6 főből állt, vezetőjük Wang úr a ningboi polgármester főtanácsadója, akit más magas beosztású hivatali vezetők kísértek el, mint például a külkapcsolatokért felelős igazgató Chen Guomiao asszony és a városi tanács titkára Tang Zhi Yi úr.

A Wang Jianbo vezette küldöttség 2 napot töltött városunkban,  a vendégeket itt tartózkodásuk második napján tájékoztattam Veszprém gazdasági-társadalmi és kulturális viszonyairól.

 Porga Gyula,


- Hogyan zajlott a találkozó?
- A részletes egyeztetések során a kapcsolatok elmélyítéséről és diákok, művészek csereprogramjainak kölcsönös előmozdításáról született döntés a felek között. A tárgyalás során kölcsönös egyetértésre jutottak abban is, hogy a két egyetemi városnak a tudományos kapcsolatait is szorosabbra kell fűznie.

A kiterjedt nemzetközi kapcsolatokkal rendelkező ningboi delegáció vezetője Wang úr elismerően nyilatkozott a partnerség fejlődéséről és ningbo nevében meghívott és felkért a látogatás viszonzására. Megköszöntem Ningo-nak, hogy 2011. októberében fogadták a veszprémi delegációt, amely látogatás nyomán a Lovassy és a Vetési gimnáziumok, illetve a Hriszto Botev iskola kínai testvérintézményekkel vehette fel a kapcsolatot.

A kínai delegáció látogatást tett a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamaránál is, ahol Dr. Markovszky György elnök adott tájékoztatást a megye gazdaságáról, s a potenciális üzleti kapcsolatokról.

MCOnet-KT