Kína - Testvérvárosok

Pest megye kertjét kínai szakemberek gondozzák

Pest megye kertjét kínai szakemberek gondozzák


A 8. Nemzetközi Kertművészeti Kiállításon Kínában Pest megye is képviseltette magát. A  délnyugat-kínai Csungking városában létrehozott magyar kerteket a rendezvény után a helyi kertészek művelik tovább.

A tartományi jogú nagyváros testvérvárosait, településeit, megyéit hívta meg a nagyszabású expóra. Pest megye 2010-ben írt alá együttműködési megállapodást a 32 milliós Csungkinggal, a megyét Szabó István, a Pest megyei közgyűlés alelnöke képviselte.

csungking

Magyar szakemberek munkája Kínában - A dekoráció a csodaszarvas legendát, és a honfoglalás kapcsán az ázsiai eredetet hangsúlyozza


A Csungkingi EXPO bemutatta a kínai, a hegyvidéki, a folyó menti és a tudományos kertészetet is. Az EXPO-n látható Kína legfontosabb kertészeti stílusai, a történelmi és kulturális sajátosságai.

csungking

A magarok kertjének bejárata a 8. Nemzetközi Kertművészeti Kiállításon Kínában


A november végén rendezett megnyitón tehát részt vett Szabó István, a Pest Megyei Közgyűlés alelnöke, aki megtekintette a megye pavilonját is, amely a magyar mondavilágból merített elemekkel készítettek el a szakemberek.

kína

A  délnyugat-kínai Csungking városában létrehozott magyar kerteket a rendezvény után a helyi kertészek művelik tovább


A dekoráció a csodaszarvas legendát, és a honfoglalás kapcsán az ázsiai eredetet hangsúlyozza. A kert formavilága és anyaghasználata párhuzamba állítható a mai Kínával, mely a technikai innovációban, a műszaki fejlődésben és a modern építészetben is a világ élvonalában taláélható, míg a kertben alkalmazott origami technika Kínában is nagyon népszerű.


-kt-