Kína - Testvérvárosok

Testvérvárosi kapcsolat: Kínai delegáció látogatott Tatára

Testvérvárosi kapcsolat: Kínai delegáció látogatott Tatára

Michl József polgármester fogadta azt a kínai delegációt, amely júliusban érkezett Tatára, hogy a testvérvárosi kapcsolatokról, valamint a közigazgatás működéséről tájékozódjon a városban.

Michl József polgármester

 

Kínai delegációt köszöntött Tata polgármestereA többnyire polgármesterekből álló csoportnak bemutatták Tatát, de a találkozón lehetőséget kaptak a környező települések vezetői is a bemutatkozásra.

A Városépítési és Kutatási Egyesület vezetője, Bao Guang Lin kifejtette, hogy a kínai kormány megbízásából érkeztek hazánkba. Kína mai központi politikája a reformra épül, ez azt jelenti, hogy a külföld felé nyitnak, s minél több országgal kívánnak gazdasági kapcsolatot kiépíteni – mondta Bao Guang Lin.

kínai delegáció tatán

 

A kínai-magyar találkozón lehetőséget kaptak a környező települések vezetői is a bemutatkozásra- A találkozó célja az, megmutassuk, hogyan működik nálunk a közigazgatás, az önkormányzat, milyen intézményeket tartunk fenn. Testvérvárosi kapcsolatokat is keresnek Magyarországon, ezért nagyon átfogó képet igyekeztünk számukra adni. Kitértünk a pénzügyekre, beszéltünk a gazdálkodás részleteiről is – mondta a tatai polgármester.


Forrás és fotók: MTI

-csa-