Kína - Testvérvárosok

Veszprém tovább építi Kínai kapcsolatait

Veszprém tovább építi Kínai kapcsolatait
1998-ra datálódik Ningbo és Veszprém kapcsolata, a Zhejiang tartománybéli nagyváros 2003 óta partnervárosa Veszprémnek. Több delegáció is érkezett, utazott már az együttműködést tovább építendő, ám most nem a testvérvárosból érkeztek érdeklődők Veszprém megyébe.

A magyar és a kínai kis- és középvállalkozások közötti együttműködés erősítését, a lehetőségek jobb kihasználását szorgalmazták a résztvevők a kínai tartományok és a magyar megyék bemutatkozására, a kapcsolat mélyítésére létrehozott üzleti fórumon áprilisban Budapesten, a VOSZ szervezésében. Április 13-án a delegáció tagjai felkeresték partnereiket Bács-Kiskun, Veszprém és Fejér megyében.

Porga Gyula,

Porga Gyula, Veszprém polgármestere köszöntötte a kínai vezetőket és vállalkozókat

 


A Napló-Online tudósítása szerint Porga Gyula, Veszprém polgármestere köszöntötte a vendégeket, a CCPIT központi és tartományi vezetőit, valamint vállalkozókat. Elmondta, hogy Veszprém és a megye adottságai jók, az intézmények és a gazdálkodók nyitottak a nemzetközi együttműködésre.


Yu Ping,

Yu Ping, a Kínai Nemzetközi Kereskedelmi Fejlesztési Tanács  elnök helyettese szerint is fontos az eredményes gazdasági kapcsolat kialakítása


Yu Ping, a delegáció vezetője, a Kínai Nemzetközi Kereskedelmi Fejlesztési Tanács  elnök helyettese  fontos küldetésének tartja, hogy a most meglátogatott Magyarország, Románia és Bosznia-Hercegovina gazdasági társaságaival eredményes kapcsolatokat építsenek ki.-kt-