Kiemelt hírek

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara együttműködést kötött a Kínai Nemzetközi Kereskedelemfejlesztési Tanáccsal

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara együttműködést kötött a Kínai Nemzetközi Kereskedelemfejlesztési Tanáccsal

Együttműködési megállapodást kötött a a Magyar-Zhejiangi Befektetési és Kereskedelmi Fórumon a Kínai Nemzetközi Kereskedelemfejlesztési Tanács (CCPIT) és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK).

A fórumon Szabó László, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára kiemelte: Magyarország számára fontos Kína, a magyar kivitel dinamikája kiemelkedő, tavaly Kína egyik legfontosabb tartományába, Zhejiang tartományba több mint 20 százalékos növekedés volt. Az üzleti fórum alkalmat ad a minél nagyobb magyar gazdasági jelenlét kialakítására Kínában.

 

Dr. Szabó László, CCPIT, Kína

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara együttműködést kötött

a Kínai Nemzetközi Kereskedelemfejlesztési Tanáccsal

 

Parragh László, az MKIK elnöke arról beszélt, hogy a két ország üzleti kapcsolatai szorosak, a kamara rendszeresen szervez közös rendezvényeket a CCPIT-vel.

A kamara információszolgáltatással, jogi segítségnyújtással, tanácsadással segíti a cégeket, és összeköti az adott piac iránt érdeklődőket. Kína és Magyarország áruforgalma magas, 7,5 milliárd dollár volt tavaly, de tízmilliárd dollárt is megközelítette már. Magyarország 90 százalékban ipari termékeket, alkatrészeket importál Kínából.

Vang Csin-csen a Kínai Nemzetközi Kereskedelemfejlesztési Tanács (CCPIT) alelnöke kiemelte: a térségben Kína egyik legfontosabb partnere és befektetési helyszíne Magyarország. A magyarországi befektetéseik értéke jelenleg 3 milliárd dollár, ebben még jelentős növekedési lehetőséget lát, mivel a kínai külföldi befektetések értéke a következő 5 évben meghaladja a 600 millió dollárt az előrejelzések szerint. A következő években aktív importpolitikát terveznek, hogy minél több magyar termék jusson be a kínai piacra, a termékek promotálásában is segítséget nyújtanak. A fórumon aláírt megállapodás ezt támogatja - mondta.

 

MTI/MCOnet