Kiemelt hírek

A gazdasági és kereskedelmi kapcsolatok aktív előmozdítása a cél

A gazdasági és kereskedelmi kapcsolatok aktív előmozdítása a cél

A China Brand Fair kiállítás megnyitóján köszöntőt mondott Lyu Wei és Liu Bo - mindketten hangsúlyozták, hogy a kapcsolatok fejlesztése mindkét fél érdeke.

Lyu Wei, Shandong Tartomány Kereskedelmi Osztályának Vezérigazgató-helyettese köszöntőjében felidézte, hogy több együttműködés is született már Magyarországon, összesen több mint 70 millió dollárt fektettek be a különböző területek fejlesztésére. A kereskedelmi hivatal több mint ötven magyar vállalattal tart fenn kapcsolatot, platformot alakított ki a hatékony kommunikáció érdekében. Hozzátette, a kiállításon is rengeteg területet érintő vállalkozás mutatkozhat be. Shandong Tartomány a továbbiakban is fenn kívánja tartani és fejleszteni a meglévő kapcsolatokat, ennek érdekében három javaslatot is tett: a vasútifuvarozás további fejlesztése, a kínai orvoslás további népszerűsítése, valamint a digitális gazdaság használata.

 

 

Szólt arról, hogy Magyarország és Kína idén ünnepli a diplomáciai kapcsolatot fennállásának 70. évfordulóját, "a két állam vezetőjével egyetértésben azon dolgozunk, hogy aktívan előzmozdítsunk a gazdasági és kereskedelmi kapcsolatokat".

Liu Bo, a Kínai Népköztársaság magyarországi nagykövetségének Kereskedelmi Tanácsosa elmondása szerint a shandongi vállalkozások nagyon jó alapot teremtenek a befektetéseknek, a tartomány pedig úttörő szereppel rendelkezik a kulturális kapcsolatok kialakításában és rengeteg tapasztala van a szolgáltatási kereskedelemben. Az évforduló kapcsán kiemelte: Magyarország aktívan részt vesz az Egy övezet, egy út kezdeményezésben, és kiváló lehetőséget biztosít a kínai vállalkozások számára.

 

 

"Magyarország Kína egyik legfontosabb közép-kelet-európai partnere" - hangsúlyozta. Véleménye szerint az ilyen fajta rendezvények a jövőben még nagyobb számmal kerülnek megrendezésre, hiszen az a cél, hogy tovább fejlődjenek a kétoldalú kapcsolatok.