Kiemelt hírek

A gazdasági kapcsolatok fejlődése szempontjából kiemelten fontosak a kereskedelmi utak

A gazdasági kapcsolatok fejlődése szempontjából kiemelten fontosak a kereskedelmi utak

Az első exportvonatok elindításakor többek között beszédett mondott Chen Xiangqun, Hunan tartomány Kereskedelmi Hivatal főigazgatója és Erik Regter, a Rail Cargo Austria Igazgatósági tagja. Mindketten egyetértettek abban, hogy a gazdasági kapcsolatok fejlődése szempontjából kiemelten fontosak a kereskedelmi utak.

Chen Xiangqun megköszönte a támogatást, melynek köszönhetően fél évvel ezelőtt megnyílt a Budapest–Changsha közötti árujárat, ma pedig az exportvonatok is elindultak. Fontos lépésnek nevezte a vonatok indítását, hiszen ezzel tovább erősítik az új Selyem út gazdasági kapcsolatait, a fordított irányú fuvarozás pedig a kínai tartomány és Magyarország kapcsolatait is erősíti. "A több mint két éves munka után a járat nem csak minőségi, de jelentős részévé vált a nemzetközi kereskedelemnek" - fogalmazott, hozzátéve, hogy ez a minőség öregbíti Hunan-tartomány jó hírét.

 

A vonatok indításával tovább erősítik az új Selyem út gazdasági kapcsolatait

 

Erik Regter, a Rail Cargo Austria igazgatósági tagja kiemelte, fontos, hogy az országok együtt dolgozzanak, falak helyett utakat építsenek, amik összekötnek bennünket. Szólt arról, hogy több kínai vasúttársasággal is tárgyalt további fejlesztésekről, mint a menetidő lerövidítése, amit Európában is végrehajtanának, ehhez pedig kiváló partner a MÁV. Történelmi pillanatnak nevezte, hogy Budapestről egyszerre indult el a tengeri és a szárazföldi áruszállítás Kínába.

 

Történelmi pillanat, hogy Budapestről egyszerre indult el a tengeri és a szárazföldi áruszállítás Kínába

 

Luo Zhongming, a COSCO SHIPPING Lines közép-európai ügyvezetője a kínai tengeri kereskedelemről szólva elmondta, hogy egyre gyakrabban indulnak járatok, idén közel 33 ezer, ami 132 százalékos növekedés tavalyhoz képest. A partnerek száma is nő, már 500 céggel működnek együtt, köztük a Sonyval és HP-vel is. Megköszönte a magyar kormány és az osztrák Rail Cargo támogatását, hiszen általuk tovább fejldődnek a magyar-kínai és az európai-kínai kapcsolatok.

 

132 százalékkal nőtt a tengeri járatok száma tavalyhoz képest

 

 

/T.D.