Kiemelt hírek

Erőteljesen nő a kínai szabadalmak száma

Erőteljesen nő a kínai szabadalmak száma

A március 16-án a Szellemi Tulajdon Világszervezete (WIPO) által közzétett statisztikai elemzést szerint a a genfi székhelyű szervezethez bejelentett kínai szabadalmak és védjegyek száma továbbra is erős növekedést mutatnak.

 A jelentés a szabadalmak, a védjegyek és ipari formatervezési minták bejelentésének alakulásának 2015-ös elemzését tartalmazza. A jelentés továbbá kiemeli: a kínai szabadalmi bejelentések száma továbbra is erőteljesen nő.

Chen Hongbing, a WIPO kínai osztályának vezetője így nyilatkozott: „Ez a szám mindennél jobban mutatja a tudományos és technológiai innováció képességének emelkedését Kínában, az exportorientált gazdaság fejlődését és a szellemi tulajdon gyors fejlődését".

WIPO, Kína, szabadalom

A WIPO aa Szellemi Tulajdon Világszervezete


„A szellemi tulajdon globális helyzete tükrözi a globális kereskedelmi és a tudományos és technológiai aktivitást. Ez egyúttal régiókra lebontva mutatja a nemzetközi tudományos és technológiai és gazdasági változásokat. Ez fontos mutatója a nemzeti tudományos és technológiai innováció helyzetének és a nemzetközi védjegyek létrehozásának képességének" – tette hozzá Chen Hongbing.

 

CRI/MCOnet