Kiemelt hírek

Hongkongi befektető a Pápai Hús csoportnál - egy hét alatt megduplázódott a termelés

Hongkongi befektető a Pápai Hús csoportnál - egy hét alatt megduplázódott a termelés

December elsejével történt tulajdonos váltás a Pápai Hús csoportnál, Frank Liu, a cég új tulajdonosa elmondta, komoly potenciált lát a fejlett magyar élelmiszeriparban és mezőgazdasági szektorban.

Pápai Hús Kft. a heti sertésvágások számát 1200-ról 2800-ra növelte egy hét alatt. A cég hosszútávú céljai között szerepel, hogy a Távol-Keleten és az Egyesült Államokban terjeszkedjen. Frank Liu szerint minden adott ahhoz, hogy Magyarország a távol-keleti befektetők számára a kelet-közép-európai régió kapuja legyen.

 

Frank Liu, a Pápai Hús csoport új tulajdonosa

Frank Liu, a Pápai Hús csoport új tulajdonosának célja, hogy öt éven belül ismert márka legyen a Pápai Kínában, a távol-keleti régióban és az Egyesült Államokban

 

A hongkongi bejegyzésű Famous Yield Enterprises társtulajdonosa több milliárd forint értékű friss tőke érkezését is bejelentette, amellyel a Pápai Hús hatékony működését kívánja elérni. A cég új ügyvezető igazgatója, Kovács László kiemelte, hogy a Pápai Hús megerősítését célzó munka sikerének kulcsa a vállalat hazai piaci pozícióinak stabilizálása és a márka külföldi piacokra történő bevezetése. December végére már egy milliárd forintos árbevételt szeretnének elérni, a termékértékesítés növekedésével összhangban a jelenlegi 680 fős dolgozói létszám jövőre 750-re is emelkedhet.

 

A Pápai Hús Kft. a heti sertésvágások számát 1200-ról 2800-ra növelte egy hét alatt

A Pápai Hús Kft. a heti sertésvágások számát 1200-ról 2800-ra növelte egy hét alatt

 

A növekedési lehetőségek kapcsán az ügyvezető igazgató elmondta, hogy a jövő évre már jelentős növekedést várnak az árbevétel tekintetében, amely a 16,5 milliárd forintot is elérheti. Ennek negyede származhat a külföldi piacokra történő exportértékesítésből. Figyelmet fordítanak majd az innovációra, a kutatásra és a képzésre is, rövid távon a felnőtt szakképzést erősítenék a térségben a szakképzett munkaerő biztosítása érdekében, közép-és hosszútávon pedig felsőoktatási intézményekkel is együttműködést alakítanának ki.

 

Kovács László, a Pápai Hús Kft. új ügyvezető igazgatója

Frank Liu szerint Kovács László "hozzáértéséhez és rátermettségéhez nem férhet kétség, igazán meggyőző iparági tapasztalatokkal rendelkezik"

 

A fejlesztések érdekében az új tulajdonos kétmilliárd forintot biztosít a legfontosabb műszaki fejlesztésekre - mondta az ügyvezető igazgató. Ebből valósulnak meg a teljes kapacitás elérését szolgáló beruházások, a hatékonyságnövelést elősegítő, például csomagolástechnikai fejlesztések, valamint a vállalatirányítási rendszer kiépítése. 

 

/T.D.