Kiemelt hírek

Két ország között elengedhetetlen a bizalom

Két ország között elengedhetetlen a bizalom

A CECZ idén 5. alkalommal volt társszervezője a 10 éves múltra visszatekintő China Brand Fair kiállítás-sorozatnak, amelynek házigazdája a Kínai Kereskedelmi Minisztérium. A régió egyik legnagyobb, ingyenes kiállításán és vásárán idén 16 iparág 350 kínai kiállítója volt jelen.

Szőcs Géza, Miniszterelnöki Megbízott köszöntőjében az értékek fontosságát emelte ki, azon belül is azok cseréjét. "Az elmúlt hetven évben, mióta a két ország kapcsolata a legmagasabb szintre emelkedett, sokkal több áru cserélt gazdát Kína és Magyarország között, mint az azt megelőző évezredekben. Az Egy út, egy övezet az értékek cseréjének köszönhetően vált Úttá és Övezetté, ez volt az a tevékenység, amely összekötötte Keletet és Nyugatot, az embereket, és hozzájárult a civilizáció fejlődéséhez."

 

 

Hozzátette, hogy az ilyen eseményen nagyszerű lehetőség a hálaadásnak azoknak a kereskedőknek, akik leküzdötték a két ország közötti távolságot. "Szögezzük le mégegyszer, a kereskedők nem csak üzletet építenek, hanem olyasmit, ami két nemzet viszonylatában a legfontosabb: bizalmat."

 

 

Interjú keretében úgy fogalmazott, a mai nap intézményi értelemben fontos, egy olyan tevékenység szempontjából, amely olyan idős, mint maga az emberiség. Hozzátette, hogy az elmúlt évtizedekben vált állandó árucserét biztosító aktivitássá Magyarország és Kína kapcsolata, a rendezvény pedig jó lehetőség rá, hogy áttekintsék, milyen feladatok várnak a két országra értékcsere szempontjából.