Kiemelt hírek

Kína lépéseket tesz kereskedelme növekedésének fenttartására

Kína lépéseket tesz kereskedelme növekedésének fenttartására

Kína egyszerűsíti adminisztratív eljárásait és megerősíti meglévő politikáit, hogy biztosítsa a külkereskedelem egyenletes növekedését, jelentette be a kínai kormány kedden.

 

A kínai államtanács keddi ülésén, melynek elnöke Li Keqiang volt, a kereskedelmi szabályozások végrehajtásának és intézkedéseinek kulcs problémáira fókuszáltak.

Az ülés során elismerték a gazdaság kiemelkedő teljesítményét az első félévben, Li Keqiang rámutatott, hogy a lassú globális kilátások és a gyenge tengerentúli kereslet aláásta Kína azon fokozott erőfeszítéseit, hogy felduzzassza a kínai kereskedelem volumenét. Továbbá a növekvő hazai gyártási költségek is kihatnak a kínai importra és exportra.

 

Kína, kereskedelem, gazdaság

Kína lépéseket tesz kereskedelme növekedésének fenttartására

 


2013 óta Kína egy sor olyan politikát jelentetett meg, amivel 2013 óta ösztönözte a folyamatos külkereskedelmi növekedést, azonban a globális pénzügyi válságnak és a bizonytalan globális növekedésnek köszönhetően Kína külkereskedelmi növekedése lassulásnak indult.

 

További intézkedéseket kell bevezetni annak biztosítására, hogy a folyamatos növekedés fenttartható legyen. Először is, a meglévő szabályozásokat kell kiigazításokkal ellátni és ésszerűsíteni a kereskedelmi kapukat. Másodszor, a pénzügyi intézményeket ösztönözni kell arra, hogy több pénzügyi és hitel támogatást adjanak a vállalkozásoknak. Harmadszor, az export adóvisszaigénylést hatékonyabbá kell tenni és csökkenteni a szükségtelen költségeket, hogy tisztességes piaci verseny környezetet tudjanak kialakítani.

 

Xinhua/MCOnet