Kiemelt hírek

Kínában egyre nő az igény a magyar termékek iránt

Kínában egyre nő az igény a magyar termékek iránt

Kínában egyre nő az igény a GMO mentes minőségi magyar mezőgazdasági termékek iránt- derült ki Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter és Duan jielong kínai nagykövet személyes megbeszéléséből.

A miniszter elmondta, a kínai relációs élelmiszeripari kereskedelem forgalma az elmúlt években a többszörösére nőtt, és a nemrég megkapott és jelenleg folyamatban levő engedélyekkel új termékek előtt nyílhat meg a kínai piac.

 

Duan Jielong, Fazekas Sándor, Kína export

Kínában egyre nő az igény a magyar termékek iránt

 

Kínában a húsárak az elmúlt időszakban emelkedtek, jelentős importigény jelentkezik pl. sertéshúsra, ahogy vadhúsra is. Fazekas Sándor a kínai fél figyelmébe ajánlotta a jelentős magyar vadállomány lehetőségeit, hangsúlyozva, hogy Magyarország vadhús exportja és vadászati turizmus terén is lát lehetőségeket. A két fél a prémium termékek közül a libamájat emelte ki, mint Magyarországon nagy hagyományokkal rendelkező terméket, amely iránt Kínában is növekszik a kereslet. A miniszter és nagykövet röviden egyeztetett a nemzeti parkokról, a magyar borexportról, valamint egyéb aktuális témákról is.

 

FM/MCOnet